Interview "Onder de indruk van jou"

Frida heeft meegewerkt aan een interview in het boek: Onder de indruk van jou. Een impressie van 28 portretten van mensen met lymfoedeem en lypoedeem. Naast 28 indrukwekkende foto’s, gemaakt door fotograaf Edwin Keijzer, bevat het boek persoonlijke verhalen van patiënten.

In het kort wordt verteld wat hen is overkomen en welke invloed dit heeft gehad op hun leven en omgeving. Patiënten met lip- of lymfoedeem dienen voor hun aandoening veelal een therapeutische elastische kous (TEK) te dragen. Het dragen van dit soort compressie is iets wat de patiënt vaak niet durft te laten zien waardoor de buitenwereld het nauwelijks kent. Het fotoboek wil dit taboe doorbreken en laten zien dat je ook met lymf- of lipoedeem gezien mag worden. Het laat zien dat de focus niet op de kous ligt, maar op de prachtige mens achter de aandoening. Het geeft patiënten de kans zich mooi te voelen.

Bekijk hier het volledige interview met uit het boek van Coby Gouweloos (oedeempatiënt) & Frida Barmentlo (oedeem- en oncologiefysiotherapeut). Het boek zelf is te bekijken in de praktijk.

Categorie: 

Tags: 

© Barmentlo Fysiotherapie,alle rechten voorbehouden - Website: Dcreative