Algemene fysiotherapie

In 1982 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de academie voor fysiotherapie Leffelaar in Amsterdam. Sindsdien ben ik werkzaam in de fysiotherapie.

Als fysiotherapeut ben ik specialist in beweging. Ik draag zorg dat u weer zo optimaal mogelijk kunt bewegen. Of het nu gaat om klachten opgedaan tijdens het werk, de fysieke gevolgen van een ongeluk of ziekte, een sportblessure, een verkeerde beweging of gewoon omdat het lichaam ouder wordt. Het is de bedoeling om u zo snel en zo goed mogelijk weer op de been te helpen en daarom ga ik als fysiotherapeut resultaatgericht aan het werk.

Ik stel samen met u een behandelplan op, afgestemd op uw lichamelijke situatie en mogelijkheden. U kunt hierdoor weer beter bewegen door adviezen en oefeningen. Zodanig, dat u er weer plezier in krijgt om op de fiets te springen of een mooie wandeling te maken. Door de oorzaak en de daarmee samenhangende problemen van de klacht op te sporen probeer ik deze door middel van oefentherapie of massage weg te nemen. Op die manier worden de bewegingsmogelijkheden van gewrichten vergroot en de spierkracht verbeterd. Als de oorzaak van een klacht eenmaal is verdwenen, zullen de symptomen zich ook niet meer voordoen en kan uw lichaam op een natuurlijke manier herstellen.

Het doel van fysiotherapie kan bijvoorbeeld ook een andere houding, een beter evenwicht of ontspanning door ademhalingstherapie zijn.

U kunt ook voor preventief advies en voorlichting bij mij terecht. Als u bijvoorbeeld op een verantwoorde manier weer wilt beginnen met sporten na een blessure kan ik samen met u een beweegplan opzetten, afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en rekening houdend met uw wensen.

Vanwege mijn specialisaties in de oncologie-, oedeem- en bekkenfysiotherapie staat de algemene fysiotherapie in mijn praktijk om praktische redenen niet op de voorgrond.

© Barmentlo Fysiotherapie,alle rechten voorbehouden - Website: Dcreative