Therapeut

In 1982 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Academie voor Fysiotherapie Leffelaar in Amsterdam. Na enige jaren bij twee verschillende praktijken gewerkt te hebben, ben ik een zelfstandige praktijk aan huis begonnen. Dat was goed te combineren met een gezin met kinderen.

Al snel kwam de behoefte om meer verdieping in het vak en heb ik de opleiding Manuele Therapie (volgens methode Marsman) afgerond, gevolgd door een andere opleiding in Manuele Therapie in Londen, genoemd naar de beroemde orthopeed Dr. Cyriax.

Dat gezondheid niet alleen iets van het lichaam is maar ook van de ziel en de geest werd mij duidelijk naarmate ik langer in de fysiotherapie werkzaam was. Door de opleiding tot psychosomatisch fysiotherapeut te volgen bij de stichting ‘Promise’ in Oudewater kan ik patiënten tijdens hun genezingsproces of het verloop van hun zieke doeltreffender begeleiden.

In 1999 heb ik de opleiding Oedeemtherapie afgerond, om patiënten te behandelen die te maken hebben met oedeem ten gevolge van kanker, een operatie of een medische behandeling die hun lymfesysteem heeft verstoord of kapot gemaakt. Daarnaast heb ik me extra gespecialiseerd in oncologiefysiotherapie, om naast oedeem ook andere gevolgen van de ziekte kanker te kunnen begeleiden.

Ik heb al jarenlang ervaring met de behandeling van bekkenklachten en heb hier de nodige cursussen voor gevolgd. Toch vond ik dat voor het stellen van een goede, meer gecompliceerde diagnose meer onderzoek nodig was. Daarom heb ik in 2011 de post-HBO-studie bekkenfysiotherapie aan de SOMT afgerond.  

Ik ben genomineerd voor de landelijke “EEFJE”, een beroepsprijs voor het beste afstudeeronderwerp en de presentatie ervan, met als titel “Borstkanker en adjuvante therapie hebben invloed op de seksualiteit. Wat doet de bekkenbodem?”

In september 2013 heb ik de opleiding MSPT (Master of Specialized Physical Therapy) voor bekkenfysiotherapie, in combinatie met de specialisatie tot kinderbekkenfysiohtherapeut afgerond.

 

Missie

De missie van Barmento Fysiotherapie is om op doelmatige wijze goede en kwalitatief verantwoorde zorg te leveren, gericht op de hulpvraag van de patiënt. Door mijn specialisaties heb ik een kwetsbare patiëntengroep, waardoor ik het belangrijk vind dat vertrouwen, privacy en veiligheid gewaarborgd zijn. Elke patiënt is uniek en zo ook zijn of haar klachten. De patiënt staat in mijn praktijk centraal en is ook zelf verantwoordelijk voor zijn of haar gezondheid. Ik probeer samen met de patiënt de klachten op een functionele manier op te lossen of te leren omgaan met en accepteren van blijvende beperkingen.

© Barmentlo Fysiotherapie,alle rechten voorbehouden - Website: Dcreative